Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden

Üdvözöljük a "Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden " című projekt oldalán.


Projekt adatok

A kedvezményezett neve: Beremend Nagyközség Önkormányzat.
A projekt címe: Bölcsődei nevelés feltételeinek javítása Beremenden
A szerződött támogatás összege: 143 640 716 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00007
A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2019. november 30.  A projekt tartalmának ismertetése

A projekt keretében megújul Beremenden a Rákóczi Ferenc u. 20. szám alatti bölcsőde épülete. Az épület belső kialakítása az egybenyitásokkal, helységek funkcióváltásával átalakul. A fejlesztés után is két csoportszoba lesz az épületben, de a projekt eredményeként az eddigi 10-főről 12, illetve 13 gyermek befogadásra lesz felfejlesztve az intézmény kapacitása. Beszerzésre kerülnek a gyermekellátáshoz szükséges bútorok, fejlesztő eszközök és játékok. A projekt eredményeként 2 fővel bővül az intézményi létszám.

Az épület fő szerkezeti kialakítása nem változik, lapostetős kialakítása a fejlesztés során is megmarad, azonban a tetőszerkezet hőszigetelése és vízszigetelése felújításra kerül. Az intézmény üzemeltetési költségének csökkentése, és az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése érdekében energetikai fejlesztések valósulnak meg az épületben, mely kiterjed az épület külső határoló falszerkezetének, burkolatának hőszigetelésére. A hőszigeteléssel az épület meg fog felelni a vonatkozó jogszabály szerinti követelménynek. Az épület fűtését és használati melegvizét az épülethez tartozó hőközpont állítja elő. A hőigény előállításába rásegítő céllal napkollektor kerül beépítésre a fejlesztés keretében.

A felújítással az épület akadálymentes lesz, valamint a bölcsődéhez egy gépjármű számára akadálymentes parkoló is létesül.

A bölcsőde udvara megújul, új telepített játszóeszközök kerülnek elhelyezésre. A bejárat mellett elhelyezkedő betonozott felület fölé kiépítésre kerül egy faszerkezetű féltetős árnyékoló. Kialakításra kerül továbbá egy féltetős kerékpártároló.

A projekttel kapcsolatos hivatalos dokumentáció a következő linken elérhető: beremend_bolcsode.rar